nieuws

Medewerker Rijkswaterstaat fraudeerde mogelijk voor 1,7 miljoen

bouwbreed Premium 1553

Medewerker Rijkswaterstaat fraudeerde mogelijk voor 1,7 miljoen
Beeldbank Rijkswaterstaat

De politie doet sinds januari onderzoek naar fraude gepleegd door een medewerker van Rijkswaterstaat. Het vermoeden bestaat dat deze man vanaf 2014 door middel van het indienen van valse facturen minimaal 1,7 miljoen euro heeft verduisterd. Hij is inmiddels op non-actief gesteld.

Dit meldt minister Cora van Nieuwenhuizen dinsdag in een brief aan de Tweede Kamer. Rijkswaterstaat heeft aangifte gedaan bij de politie. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

Extern onderzoek

Naast het onderzoek naar de medewerker, vindt er een extern onderzoek plaats naar het financieel-administratief proces van Rijkswaterstaat. Er wordt hierin gekeken of er vergelijkbare zaken hebben voorgedaan. Volgens de politie van Oost-Nederland zijn er mogelijk ook derden bij betrokken.

Van Nieuwenhuizen neemt de zaak hoog op

Rijkswaterstaat onderzoekt zelf ook hoe dit heeft kunnen gebeuren. “Bij ernstige verdenkingen als deze moet de onderste steen immers boven komen en moeten maatregelen worden genomen die ervoor zorgen dat dergelijke acties in de toekomst worden uitgebannen”, aldus Van Nieuwenhuizen. Ze neemt de zaak hoog op, laat ze aan de kamer weten.

Reageer op dit artikel