nieuws

Zwaargewonde bij verbouwing Meelfabriek Leiden

bouwbreed Premium 1992

Zwaargewonde bij verbouwing Meelfabriek Leiden

Bij de verbouwing van de Meelfabriek aan de rand van Leidse binnenstad is een bouwvakker zwaar gewond geraakt. De brokstukken van een geveldeel hoog op het complex dat bij sloopwerkzaamheden instortte, raakten een medewerker die lager op de bouwplaats bezig was. Met zware verwondingen aan zijn benen is de man afgevoerd naar het ziekenhuis.

Bouw- en woningtoezicht onderzoekt momenteel of het pand aan de Oosterkerkstraat nog wel stabiel genoeg is. De Meelfabriek is een voormalig bedrijfspand tegen de oude binnenstad van Leiden dat na decennia leegstand wordt verbouwd tot woningen, winkels, bedrijfsruimten en een hotel. Bijna het hele complex geniet de status van Rijksmonument.  Van der Wiel bouw uit Noordwijk is de hoofdaannemer. Pieters Bouwtechniek treedt op als constructeur.

Reageer op dit artikel