nieuws

VVD Overijssel: ‘ladder duurzame verstedelijking moet prullenbak in’

bouwbreed 763

VVD Overijssel: ‘ladder duurzame verstedelijking moet prullenbak in’

Om de bouw van woningen in Overijssel zo snel mogelijk aan te jagen, moet de Ladder voor duurzame verstedelijking de prullenbak in. “Het liefst vandaag nog”, schrijft Monique van Haaf, gedeputeerde Ruimtelijke Ordening én lijsttrekker van de VVD vandaag in een opiniestuk in Cobouw.

De Ladder duurzame verstedelijking is in 2012 bedacht en moet de bouw van woningen en gebouwen – waar naar geen vraag naar is – voorkomen. VVD’er Van Haaf wil er van af.

“Door de Ladder wordt niet het goede gesprek met de gemeenten gefaciliteerd”, schrijft ze in een ingezonden brief op de website van Cobouw.

Van Haaf vindt dat de provincie weer meer ruimte moeten bieden voor een “open gesprek over soorten woningen, afgestemd op de behoefte die voortdurend in verandering is.”

“Die Overijsselse insteek loopt vast als we de Ladder blijven volgen met sturing op aantallen die zijn gebaseerd op het verleden. We willen ruimte voor maatwerk.”

Op de Ladder duurzame verstedelijking is al langer kritiek. Het huidige provinciebestuur, met Van Haaf als gedeputeerde Ruimtelijke Ordening, houdt echter aan dat instrument vast.

Hoger tempo

Eddy van Hijum van het CDA in Overijssel vindt ook dat er iets moet gebeuren op de woningmarkt. Ook volgens hem ligt het tempo te laag.

Van Hijum dringt aan op betere afspraken tussen gemeenten en wil dat de starterslening opnieuw beschikbaar komt. Hij maakt zich ook sterk voor voldoende goed bouwpersoneel in de regio.

Meerdere bouwers en wethouders maken zich zorgen over de woningbouw in Overijssel, bleek onlangs uit een verhaal van Cobouw. Vooral op de lange termijn zou er een gebrek aan concrete plannen zijn.

 

Debatteer mee in het Cobouw Café, Zwolle dinsdagavond

Monique van Haaf en Eddy van Hijum gaan morgenavond (dinsdag 26 februari) met lijsttrekkers van GroenLinks, D66, de PvdA en de ChristenUnie in debat over de bouw in Overijssel. 

Het begin om 19:00 en vindt plaats in de business loge in het voetbalstadion van PEC Zwolle. Meer informatie over de avond is hier te vinden. U kunt er bij zijn. Wel even aanmelden. 

Dit Cobouw Café wordt mede mogelijk gemaakt door Bouwend Nederland.

Marten Kreeft en Henry van der Most zijn als nieuw lid toegetreden tot het algemeen bestuur van Bouwend Nederland.

Reageer op dit artikel