nieuws

Video Bouwbeurs: ‘Ellenlange levertijden? Valt reuze mee’

bouwbreed 1420

Video Bouwbeurs: ‘Ellenlange levertijden? Valt reuze mee’

Materiaaltekorten, levertijden van weken tot zelfs maanden. Lange tijd moest de bouw er maar mee dealen. Maar inmiddels zijn de grootste tekorten opgelost, stellen toeleveranciers die Cobouw sprak op de Bouwbeurs.

Een materiaaltekort in de houtindustrie? Nee, eigenlijk is die er niet”, zegt Arjan van Drimmelen, commercieel manager van de houtfabrikant Van Drimmelen.

‘Tot de Kerst zitten we vol’

Maar dat betekent niet dat er helemaal geen sprake meer van is. Volgens Van Drimmelen kampen andere partijen in de bouw, vooral in de afbouwmarkt, nog wél met tekorten en lange levertijden. “Leveranciers van onder ander gevelelementen in de prefabindustrie hebben het zo druk. Sommigen zeggen dat ze tot en met de Kerst niets kunnen aannemen.”

Toch valt het volgens Joost Heuvels, verkoper buitendienst van Kuro Kozijn in die industrie ook reuze mee. “Ik weet niet hoe het in de rest van de bouw is, maar wij hebben hier geen last van. De levertijden bij ons zijn zo’n 4-6 weken. Nee, dat is niet lang.”

‘Vorig jaar wel verrast door de drukte in de markt’

Ook in de dakpannenindustrie zijn de grootste problemen opgelost, stelt Harold Kock, verkoop- en marketingleider van Nelskamp Dakpannen. “Het is wel erger geweest de afgelopen jaren. Toen werden we verrast door de drukte in de markt. Maar inmiddels spreken we over levertijden van nog zo’n 2 weken.”

In de glasindustrie zijn de levertijden inmiddels zelfs een stuk korter als voor de crisis, zegt Cor Wittekoek, secretaris van Vakgroep Glas Branche Organisatie (GBO). “We hebben nu levertijden van zo’n 2-3 weken. Ja, in de crisis waren die een stuk korter, een paar dagen, maar dat kan nu niet meer.”

Zie hier de video:

Reageer op dit artikel