nieuws

Maaiveld | Vouwtrap met valbeveiliging voor de meest onmogelijke plekken

bouwbreed Premium 763

Maaiveld | Vouwtrap met valbeveiliging voor de meest onmogelijke plekken

Zodra de beweegbare trap van Dutch Stairs naar beneden klapt komt er vanzelf een balustrade uit de vloer omhoog. Guus van der Kaaden denkt op die manier veilige trappen te realiseren op plekken waar daar eigenlijk geen ruimte voor is.   

Wat een grappig ding!
Dat vonden wij nou ook.”

Zoiets bestaat toch zeker allang?
“Vreemd genoeg dus niet. Een kennis van me ontwikkelde hem met een adviseur om vanuit zijn keuken gemakkelijker bij zijn wijnkelder te kunnen. Ik zit zelf in het intellectueel eigendom en vond bij het navlooien van de databases niets dat erop leek.”

En de vliso-trap dan?
Die werkt andersom hè, die haal je uit het plafond. Onze trap zakt naar beneden vanuit de vloer. En hij heeft een ingenieuze valbeveiliging die vanzelf omhoog komt.”

Van vergelijkbare kwaliteit?
Dat ding in de huizen van onze grootmoeders, brak al zo’n beetje af als je er op ging staan.”

Dat bedoel ik
Onze Dutch Stairs is heel stabiel en sterk. Als je er op gaat staan, terwijl hij nog in beweging is raakt ie niet van slag.“

Ik kan hem zelfs als lift gebruiken?
“Dat hebben we niet getest, maar het zou mij niet verbazen. De hydraulische besturing is beresterk.”

En alles is veilig?
“Hij is nog niet Tüv-gekeurd. Wij willen vooral in contact komen met partijen die hem willen produceren en verhandelen.”

De kat wordt niet geplet als de balustrade weer in de bodem zakt?
Dat zou reuze slordig zijn. Maar, zoals gezegd, voor een echt product moet dat waarschijnlijk worden doorontwikkeld. Technisch is dat overigens niet heel ingewikkeld.”

Waarom eigenlijk zo’n algemene naam?
“We mikken op een internationale markt. We hebben niet voor niets wereldwijd patent aangevraagd. De term’ Dutch’ doet het in het internationale handelsverkeer altijd goed. We teren nog altijd op de glorie van de gouden eeuw.”

We schamen ons toch juist tegenwoordig voor dat roemruchte verleden met de VOC?
“Dat is vooral een nationale discussie. Internationaal zijn Holland en Dutch synoniemen voor handelsgeest en innovatie. Deuren zwaaien open als je zegt dat je uit Holland komt. En onze trap ontvouwt zich. Hartstikke veilig.”

www.dutchstairs.com

 

 

 

Foto's

Reageer op dit artikel