nieuws

Arcadis krijgt opdracht voor ecologisch herstel Maas voor 4,2 miljoen

bouwbreed Premium 798

Arcadis krijgt opdracht voor ecologisch herstel Maas voor 4,2 miljoen
Beeld: Rijkswaterstaat

Arcadis neemt de resterende opgave voor het ecologisch herstel van de Maas op zich. Het ingenieursbureau heeft de opdracht met een omzet van 4,2 miljoen euro bij aanvang, gekregen van Rijkswaterstaat.

Dit maakt Arcadis woensdag bekend. De komende vijf tot zeven jaar gaat het ingenieursbureau werken aan plannen voor de Maas vanaf Eijsden waar zij Nederland binnenstroomt tot aan de A27. De scope van de opdracht omvat onder meer het natuurvriendelijk herinrichten van oevers en beekmondingen, het aanleggen van ondiepe geulen en het verlagen van uiterwaarden.

Ontwerp en contracten

Arcadis gaat zorgen voor het ontwerp van al deze maatregelen, het omgevingsmanagement het maken en in de markt zetten van contracten voor aannemers.

“Dit is een hele forse opgave met als doel om de kwaliteit van de leefomgeving te verbeteren”, zegt Harm Albert Zanting, divisiedirecteur Water & Milieu van Arcadis. Ik ben er heel trots op dat wij deze mooie klus hebben weten te verwerven. Met dit type opdrachten kunnen wij onze kernwaarde ‘Improving quality of life’ ook echt inhoud geven.”

Reageer op dit artikel