nieuws

Schaftwagen, torenkraan en modelauto’s: boedel Adriaans onder de hamer

bouwbreed Premium 2314

Schaftwagen, torenkraan en modelauto’s: boedel Adriaans onder de hamer

Het failliete Brabantse bouwbedrijf Adriaans laat ruim 3.400 verkoopbare goederen achter. Van torenkranen, zeecontainers tot een klassieke Adriaans’ schaftauto. BVA gaat de boel virtueel veilen.

Het moet een van de oudste schaftwagens zijn die Adriaans gedwongen moest achterlaten. Het verweerde logo van Adriaans zit nog aan de zijkant. Op het dak ligt voor minstens tien zomers aan vogelpoep. Een boedelveiling is het zichtbare en soms pijnlijke einde van een tijdperk.

Een van de medewerkers van Adriaans zal ook treuren om een verzameling modelauto’s die niet mee naar huis mocht op de laatste werkdag. Groot materieel is er ook. Een mobiele torenkraan, die minstens 45.000 euro moet opbrengen. Of een nissenhut van 20 bij 10 meter.

Zelfs modelauto’s worden geveild.

Kijkdag in Stiphout

Het negentig jaar oude Adriaans ging op 7 november 2018 failliet. Het bankroet was het gevolg van de  lage opbrengsten van projecten in relatie tot de hoogte van inkoopkosten van materialen en hoge personeelskosten. Ten Brinke Group startte door met het bedrijf en nam 35 mensen en het kantoor over.

BVA heeft ruim 3.400 spullen te koop gezet. Onder de virtuele hamer gaan verder een Vertongen pennenbank, nog meer uitvoerdersunits, zeecontainers, bouwliften, bedrijfswagens, hand- en pneumatisch gereedschap, inventaris en veel meer.

Op vrijdag 11 januari is er een kijkdag in Stiphout (Adres: Rootakkers 8). Meebieden kan tot en met 16 januari.

Reageer op dit artikel