nieuws

Resten ingestorte geluidswal opgeruimd; oorzaak nog onbekend

bouwbreed 1532

Resten ingestorte geluidswal opgeruimd; oorzaak nog onbekend

De restanten van het ingestorte geluidsscherm bij Spier zijn deze week eindelijk opgeruimd. Begin december bezweek de wal tussen de snelweg en het dorp door nog onbekende oorzaak.

De muur, bestaande uit een constructie van metalen gaas, opgevuld met zwerfkeitjes, stortte plotseling en met veel kabel in. De ravage was volgens Dagblad van het Noorden flink, zelfs een bumper werd met geweld van een bestelbus gerukt.

Hoe dat kon gebeuren is nog steeds niet bekend. Althans, aannemer Bouwhuis Beerzerveld en de gemeente willen er niets over kwijt.

‘Geen fout in berekeningen’

Volgens onderaannemer Pim van der Gaag van Schanskorven Montage BV is er in ieder geval geen fout gemaakt in de berekeningen. “We hebben natuurlijk gekeken of het een fout is geweest in de berekening, de tekening of in de uitvoering. Het antwoord is nee”, zegt hij tegen RTV Drenthe. Ook de fundering was volgens de onderaannemer goed.

Het onderzoek naar de oorzaak ligt in handen van de gemeente en de hoofdaannemer. De restanten zijn in een dag opgeruimd.

Reageer op dit artikel