nieuws

Kraan valt om bij sloopwerkzaamheden aan Erasmus MC

bouwbreed Premium 5486

Kraan valt om bij sloopwerkzaamheden aan Erasmus MC
2018-11-06 09:56:37 Rotterdam - Aan de ’s Gravendijkwal is dinsdagochtend 6 november tijdens sloopwerkzaamheden bij het oude Dijkzigt-ziekenhuis een kraan omgevallen. Hierbij is één persoon gewond geraakt.De gewonde machinist van de kraan wordt in de ambulance nagekeken. De kraan is tegen het gebouw aan gevallen. Bouw- en Woningtoezicht van de gemeente Rotterdam is ook onderweg om expertise te bieden.

De oude ingang van het Erasmus MC in Rotterdam ligt volledig in puin omdat er een grote bouwkraan bovenop is gevallen. Deze viel om toen een koelinstallatie van het dak werd getild.

De kraan viel tegen het gebouw aan, met een groot gat in de gevel tot gevolg. Om die reden is bouw- en woningtoezicht van de gemeente Rotterdam ingeschakeld.

Mobiele kraan

Het gaat om een mobiele kraan. Die stond bij het oude gedeelte van het vroegere Dijkzigt-ziekenhuis dat tegen de vlakte gaat. Het omvallen van de kraan heeft dan ook geen verdere gevolgen voor het ziekenhuis, laat een woordvoerder van de veiligheidsregio weten.

De kraanmachinist is gewond geraakt. “Hij wordt in de ambulance nagekeken en is aanspreekbaar”, zegt de woordvoerder tegen ANP. Er was verder niemand binnen.

 

Reageer op dit artikel