nieuws

Berging omgevallen kraan Erasmus MC eindelijk begonnen: drie kranen zijn ervoor uitgerukt

bouwbreed 3046

Berging omgevallen kraan Erasmus MC eindelijk begonnen: drie kranen zijn ervoor uitgerukt

Boekestijn is bijna een week na het kraanongeluk bij het Erasmus MC eindelijk begonnen met de berging van de kraan die bovenop een bijgebouw van het ziekenhuis viel. Het blijkt een hele klus te zijn: met maar liefst drie andere kranen wordt het gevaarte stukje voor stukje verwijderd.

“Zo’n kraan haal je niet zomaar even weg”, legt persvoorlichter David Drexhage van het ziekenhuis uit. “Vorige week woensdag is een plan van aanpak gemaakt, vrijdag is de eerste kraan hiernaartoe gekomen en maandag is de berging begonnen. Naar verwachting wordt de gevallen kraan morgen weer rechtgezet.”

Sloop twee weken vertraging

De sloop van het pand, wat eigenlijk deze week van start zou gaan, loopt daardoor zo’n twee weken vertraging op. Want zodra de kraan is geborgen, moet de koelinstallatie ook nog van het dak worden getild.

Te onstabiele ondergrond

Dit moet op een andere manier gedaan worden dan kraanverhuurder Boekestijn in eerste instantie deed. De kraan stond vorige week namelijk bovenop de fietsenstalling en dat bleek een te onstabiele ondergrond te zijn. De stempels die de kraan in balans moesten houden zakten door het dek heen. “De klus moet gedaan worden terwijl de kraan op vaste ondergrond staat”, aldus Drexhage.

Dit is hoe het bijgebouw van het Erasmus MC er direct na het ongeluk vorige week uitzag. Foto: ANP

Reageer op dit artikel