nieuws

Sprangers koopt kantoor in Breda

bouwbreed Premium 810

Sprangers heeft het voormalige kantoor van Enexis gekocht in Breda. Het bouwbedrijf brengt er zijn hoofdvestiging onder.

Sprangers koopt kantoor in Breda

Dat meldt Vastgoedmarkt. Het pand met een oppervlakte van 3.300 vierkante meter staat op een zichtlocatie aan de Noordelijke Rondweg. Nu huist de middelgrote bouwonderneming nog in een onopvallend pand het centrum van Breda. De eigendomsoverdracht vindt binnenkort plaats. Voordat Sprangers het pand betrekt komt er nog een kleine opwaardering. Het pand werd verkocht namens een Duits beleggingsfonds.

In 2017 had het bedrijf 147 fte’s, dat is zeven meer dan het jaar ervoor. Behalve in Breda heeft Sprangers ook vestigingen in Terneuzen, Delft en Amsterdam.

Moeizaam jaar door twee projecten

Sprangers heeft een moeizaam jaar achter de rug. Door tegenvallers op twee projecten en stijgende bouwkosten nog net niet in de rode cijfers beland in 2017. De nummer 33 uit de Cobouw50) boekte naar eigen zeggen een “teleurstellend resultaat” van 47.000 euro. De winstmarge kwam daarmee uit op 0,0 procent.

Doordat een aantal projecten uitgesteld werden daalde de omzet in 2017 met 21 procent naar 100 miljoen euro. De verwachting is dat in 2018 de omzet op 140 miljoen euro zal uitkomen.

Sprangers wordt sinds dit jaar geleid door Peter van der Horst. Vanaf het jaar 2000 tot dit jaar was de Zeeuw Kees Franse directeur van het oorspronkelijk katholieke familiebedrijf. Hij is sinds juni van dit jaar met pensioen.

Reageer op dit artikel