nieuws

Innovatiefonds zoekt start-ups in opslag elektriciteit

bouwbreed 646

Innovatiefonds zoekt start-ups in opslag elektriciteit

InnoEnergy lanceert een wedstrijd voor start-ups op het gebied van elektriciteitsopslag. Voor de winnaar ligt een geldprijs klaar van 100.000 euro. De vijftien meest innovatieve en duurzame inzendingen krijgen bovendien ondersteuning bij het verder vermarkten van hun producten.

Dat heeft het innovatiefonds donderdag bekendgemaakt.

“Europa heeft behoefte aan innovatieve oplossingen voor elektriciteitsopslag om vervoer en verwarming koolstofarm te maken door middel van elektrificatie. Het is onze missie om bedrijven te vinden met unieke en innovatieve ideeën, producten en oplossingen die onderdeel kunnen gaan uitmaken van de waardeketen van duurzame productie van batterijcellen”, laat Bo Normark, hoofd van het thematische gebied Energieopslag bij InnoEnergy, weten.

Start-ups kunnen zich inschrijven tot 30 oktober 2018. De inschrijfprocedure bestaat uit vijf onderdelen: een eerste inschrijving, een interne beoordeling, een videopitch van vijf minuten en een beoordeling door een externe deskundige. Na de externe beoordeling worden dertig kandidaten geselecteerd die hun idee voor twee jury’s tegelijkertijd moeten pitchen. Hieruit zullen 15 winnaars worden geselecteerd.

Innoverend karakter, schaalbaarheid en potentiële impact belangrijk bij beoordeling

Bij de beoordeling van de inzendingen wordt onder meer gekeken naar het innoverende karakter van het zakelijke idee, het waardevoorstel, de grootte van de bereikbare markt, de schaalbaarheid van product/dienst en de potentiële impact.

Met het uitschrijven van de wedstrijd hoopt InnoEnergy start-ups aan te trekken (en te ondersteunen) die over “innovatieve technologieën of bedrijfsmodelconcepten gericht op elektriciteitsopslag beschikken”. Daarbij wordt vooral gezocht naar innovaties  voor toepassing in het vervoer, het energienet, gedistribueerde en mobiele energieopslag en voor verbeteringen in energie-efficiëntie en vermindering van emissies.

Reageer op dit artikel