nieuws

Vikingtheater strandt wéér, zzp’er toch verzekerbaar… én meer kort bouwnieuws

bouwbreed 767

Vikingtheater strandt wéér, zzp’er toch verzekerbaar… én meer kort bouwnieuws

Een Marktplaats voor bomen, weer problemen bij Theater de Viking en 200 huurwoningen tegenover station Amstel in de hoofdstad. En zo waren er nog wel meer interessante bouwnieuwtjes vandaag.

Hoogwerker als sjaftied-plek?

Nee hoor, echt niet alle bouwvakkers hebben bouwvak. In Maastricht wordt op tal van plekken gewoon door gebikkeld, meldt de Limburger. Sommige bouwers verzinnen de meest creatieve dingen om de hoge temperaturen het hoofd te bieden. Zo fungeert de hoogwerker van gevelonderhoudbedrijf Camp, strategisch opgesteld in de schaduw, zo nu en dan ook als privéterras. Of zoals ze in Limburg zeggen; als sjaftied-plek.

Viking Film en Theater

Viking strandt weer: kosten klotsen tegen plinten

Het lijkt wel een titanenstrijd. In Deventer is er weer gedoe met de bouw van theater de Viking. Dit keer kloppen de detailtekeningen niet, schrijft de Stentor. Om fouten te voorkomen, is de bouw voor een belangrijk deel stilgelegd. Zeker twee weken, tot de tekeningen zijn aangepast. Aannemer Hegeman en de NV Maatschappelijk Vastgoed Deventer (NV MVD), dat de projectleiding voert namens de gemeente, steggelen over de meerkosten.

Hup Reef voorwaarts met Voortse Ring

Aannemer Reef Infra uit Oldenzaal kan aan de bak in Voorthuizen met de aanleg van een rondweg. Daarover schrijft de Barneveldse krant. Het bouwbedrijf is geselecteerd uit vijf aannemers. Reef Infra weet van alle inschrijvers het best met duurzaam gebruik van grondstoffen om te gaan, risicobeheersing en prijs.

Aangeboden: een tweedehands boom

Bouwen en natuur gaan steeds vaker hand in hand. Ook een boompje nodig op de bouwplaats? Trouw schrijft vandaag over een marktplaats voor tweedehands bomen. En dat gaat niet over kerstbomen.

Het verhaal begint bij bomenexpert Arjan Zoontjens. Voor een park bij een nieuwbouwwijk, mede door kinderen ontworpen, zocht de Brabantse gemeente Steenbergen een paar ‘hele grote levensbomen’. Zoontjens bracht bomenzoeker en bomenleverancier bij elkaar. Het was het zaadje voor meer.

200 huurwoningen bij Station Amstel

In Amsterdam gaan ze vrolijk door met bouwen. De gemeente geeft groen licht voor de bouw van tweehonderd huurwoningen bij station Amstel, aldus NU.nl. Ontwikkelaar MRP Development en VenhoevenCS architecture+urbanism gaan de appartementenblokken bouwen. De woningen zijn naar verwachting in 2022 klaar.

Nieuwe arbeidsongeschiktheidsvoorziening zzp’ers

Verzekeren tegen ongevallen? Het is nauwelijks te doen voor zpp’ers. Misschien komt daar een eind aan. ‘Crowdsuranceplatform’ SharePeople lanceerde vandaag een nieuwe arbeidsongeschiktheidsvoorziening voor zzp’ers die in de bouw werken. Dat meldt AMWeb. Het ondernemerscollectief wil een goedkoper en makkelijker alternatief bieden voor een AO-verzekering. Voor zware beroepen is zo’n AOV “onbetaalbaar” en “hopeloos ingewikkeld”, aldus SharePeople.


Ook een kort bouwnieuwtje? Mail de redactie via cobouw@vakmedianet.nl

Reageer op dit artikel