nieuws

Mariniers mogen opnieuw inspreken, maar verhuizing niet van de baan

bouwbreed Premium 1812

Mariniers mogen opnieuw inspreken, maar verhuizing niet van de baan

Defensie heeft onvoldoende geluisterd naar de inbreng van het personeel in de bouwplannen voor een nieuwe marinierskazerne in Vlissingen. De inspraak gaat daarom deels over. Maar de omstreden verhuizing naar Zeeland gaat gewoon door.

Dat zegt Defensie naar aanleiding van de uitspraak van het College voor Geschillen Medezeggenschap Defensie (CGMD). De CGMD vindt dat de marine onvoldoende heeft geluisterd naar bezwaren van het personeel over de geplande nieuwbouw en adviseert opnieuw met elkaar in gesprek te gaan. “Dat gaat gebeuren, maar we gaan niet het hele traject overdoen”, zegt een woordvoerder van Defensie. “Bovendien doen we het zonder onnodige vertraging – als er al sprake is van vertraging.”

Personeel onvoldoende gehoord

Het college geschillen tikte Defensie op de vingers naar aanleiding van een zaak die de Tijdelijke Reorganisatie Medezeggenschapscommissie (TRMC) had aangespannen. Volgens deze commissie, die de belangen van de mariniers behartigt, is het personeel onvoldoende gehoord over zijn bezwaren tegen de opzet van de kazerne. De totaal zestig bezwaren gaan onder meer over de opzet van de schietbanen en de steiger, het aantal bedden en over de stalling voor het materieel.

De verhuizing van Korps Mariniers van Doorn naar een nieuw te bouwen kazerne in Vlissingen is omstreden door tegenstand vanuit het personeel. Defensie wil in juli 2019 de opdracht voor de bouw gunnen.

Reageer op dit artikel