nieuws

Ben van Berkel ontwerpt hoogste gebouw Australië

bouwbreed Premium 1340

Architectenbureau UN Studio in Amsterdam heeft het winnende ontwerp gemaakt voor het hoogste gebouw van Australië. De zogenoemde Green Spine van 356 meter hoog komt te staan in Melbourne.

Ben van Berkel ontwerpt hoogste gebouw Australië

UN Studio, het bureau van Ben van Berkel en zijn compagnon Caroline Bos, is in Nederland onder meer bekend van de Erasmusbrug in Rotterdam en het NS-station van Arnhem. De Green Spine (groene wervelkolom) gaat uit twee spiraalvormige torens bestaan. De hoogste toren krijgt een woonbestemming, in de tweede toren van ruim 250 meter komt onder meer een hotel.

Bouwkosten: 2 miljard

Beide torens krijgen een groene uitstraling met begroeide gevels en een tuin op het dak. De bouwkosten belopen zo ’n 2 miljard Australische dollars (1,2 miljard euro).

Aan de prijsvraag die projectontwikkelaar Beulah International voor het gebied in Melbourne uitschreef deden ook de twee Nederlandse architectenbureaus OMA van Rem Koolhaas en MVRDV van Winnie Maas mee.

Reageer op dit artikel