nieuws

Hennie van der Most doet het rustiger aan: Wunderland Kalkar te koop

bouwbreed Premium 2118

Hennie van der Most doet het rustiger aan: Wunderland Kalkar te koop

Ondernemer Hennie van der Most zet zijn Duitse attractiepark Wunderland Kalkar te koop, om meer financiële armslag te krijgen voor Nederlandse projecten. Vooral de bouw van Attractiepark Rotterdam vergt de nodige investeringen.

De pretparkbouwer wil het ook rustiger aan gaan doen. “Het besluit om Kalkar te koop te zetten heeft zeker te maken met zijn leeftijd”, vertelt de woordvoerster van de inmiddels 68-jarige Van der Most.

Van der Most kocht de voormalige opwerkingsfabriek Kalkar in 1995 voor 2,5 miljoen euro. Hij sloopte de overbodige onderdelen eruit en bouwde er zijn ‘Kernwasser Wunderland’ in. Dat werd later omgedoopt tot Wunderland Kalkar.

De spraakmakende ondernemer hoopt voor zijn omgebouwde opwerkingscentrale in Kalkar een bedrag tussen de 16 en 18 miljoen euro te krijgen. Dat kan hij goed gebruiken voor een facelift voor Speelstad Oranje nabij Beilen en voor nieuwe publiekstrekkers in Attractiepark Rotterdam.

Alleen het UFO-restaurant klaar

Van der Most werkt al jaren aan de verbouwing van de voormalige Rotterdamse vuilverbrandingsinstallatie aan de Doklaan tot pretpark. Het Attractiepark zou aanvankelijk al in 2015 de deuren openen, maar die datum is al vier keer opgeschoven. Tot op heden is alleen een ‘UFO-restaurant’ klaar. Eters hebben vanuit deze 42 meter hoge eetgelegenheid, die draaiend op- en neergaat langs een oude schoorsteen, uitzicht over de wijde omgeving.

"De heer Van der Most is gepokt en gemazeld in het bouwen van pretparken”

Kosten onderschat

De bouwkundige werkzaamheden aan het park zijn grotendeels klaar, maar Van der Most gaf recentelijk toe dat hij de vooraf ingecalculeerde investeringskosten van vijftien miljoen euro heeft onderschat. Toch twijfelt zijn woordvoerster er niet aan dat hij de klus uiteindelijk weet te klaren. “Natuurlijk. De heer Van der Most is gepokt en gemazeld in het bouwen van pretparken.”

Volgens de planning opent Attractiepark Rotterdam nu in 2020 de deuren.

Reageer op dit artikel