nieuws

Dode door beknelling bij kalkzandsteenfabriek Xella

bouwbreed 2253

Door een bedrijfsongeval bij de Xella Kalkzandsteenfabriek Hoogdonk in het Brabantse Liessel is donderdagavond iemand om het leven gekomen. De man uit Asten raakte bekneld tussen een machine.

Dode door beknelling bij kalkzandsteenfabriek Xella
De meeste doden vielen in het eerste halfjaar in de bouw.
De persoon was aan het werk bij de transportband die stenen vervoert. De melding van het ongeluk kwam net na 10 uur in de avond binnen. De productie is stilgelegd en ook vrijdag zal de fabriek de hele dag dicht zijn. Het slachtoffer is een man van 45 jaar uit Asten. Hij is vast komen te zitten tussen een pers, heeft de politie vrijdag bekend gemaakt. Het slachtoffer zou bekneld zijn geraakt tussen een transportband en een vacuümpomp. De opgeroepen hulpdiensten konden niets meer voor het slachtoffer betekenen.
Het overige personeel was erg ontdaan door het ongeval en is in de kantine opgevangen. Hoe het kon gebeuren dat er iemand tussen de band en de pomp kon komen, wordt onderzocht door de inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW), voorheen Arbeidsinspectie.
In de fabriek werken ruim 40 mensen die jaarlijks zo’n 100.000 kubieke meter zandstenen produceren. Xella heeft zeven vestigingen in Nederland en is specialist in de levering van kalkzandsteen, cellenbeton en minerale isolatieplaten en voert merken als Silka, Ytong en Hebel en Multipor.
Reageer op dit artikel