nieuws

Vakantiebaantje? Ga niet in de bouw werken

bouwbreed Premium 820

Vakantiebaantje? Ga niet in de bouw werken

Op zoek naar een vakantiebaantje? In de bouw verdien je het minst, blijkt uit onderzoek van FNV Jong.

Wil je in de vakantie veel verdienen, kun je het beste gaan schoonmaken. Met bijna 12 euro per uur heb je zo vette smartphone bij elkaar verdiend of een potje geld om lekker veel festivals te bezoeken.

Ben je al tevreden met een Nokia onder de telefoons? Dan kun je genoegen nemen met een vakantiebaan in de bouw. Met bijna 7 euro (6,93) per uur is het de sector waar je het minst op je spaarrekening ziet na de vakantie.

1 op 25 vakantiebaantjes in de bouw

Dat blijkt althans uit een onderzoek van FNV Jong, de jongerenafdeling van de vakbond, onder vierhonderd respondenten.

Opvallend genoeg trekt de bouw ondanks de matige verdiensten wel meer vakantiekrachten aan dan vorig jaar. In 2018 vindt 4 procent van het vakantiewerk plaats in de bouw, vorig jaar was dat nog 2 procent. Mogelijk speelt het personeelstekort en de bedrijvigheid in de bouw een rol.

Werken in winkels (24 procent) en horecagelegenheden (18 procent) is al jaren het populairst.

 

Reageer op dit artikel