nieuws

Nijhuis Toelevering belooft komende drie jaar geen prijsverhogingen

bouwbreed 1056

Nijhuis Toelevering belooft komende drie jaar geen prijsverhogingen

Geheel tegen de trend in, gooit Nijhuis Toelevering haar materiaalprijzen de komende drie jaar niet omhoog. Die intentie heeft de timmerfabriek uitgesproken voor haar vaste partners.

Afgelopen jaar zijn de bouwkosten met 7,5 procent gestegen en ook dit jaar voorspelt Ted Peek, General manager bij kenniscentrum BDB, opnieuw een stijging van 7,5 procent. Nijhuis Toelevering wil niet meedoen met die trend.

“De constante stijging van bouwkosten brengen negatieve gevolgen met zich mee. Veel projecten komen stil te liggen en er zal veel bezuinigd worden, waardoor de bouweconomie er ineens volledig anders uitziet”, verklaart Joris Roelink, adjunct directeur van Nijhuis Toelevering.

Geen prijsstijgingen nodig

Door een andere manier van samenwerken, denkt de leverancier dat prijsstijgingen de komende drie jaar niet nodig zijn. “Door onder andere processen te optimaliseren en producten op elkaar af te stemmen, kunnen we kosten besparen. De prijs voor de klant hoeft dan niet omhoog”, aldus Roelink.

Lees binnenkort meer in een interview met Joris Roelink.  

Reageer op dit artikel