nieuws

Dijkversterking Texel van start, extra controle van 440 km dijk

bouwbreed Premium 948

Dijkversterking Texel van start, extra controle van 440 km dijk

De versterking van de dijk aan de Waddenkant van Texel is gisteren begonnen. De dijk is hoognodig aan onderhoud toe, wat overigens niets te maken heeft met de droogte.

Dit laat woordvoerder Marko Cortel weten aan Cobouw. Het is het onveiligste deel dijk in Noord-Holland en daarom staat de dijk al jarenlang bovenaan het lijstje van het Rijk dat versterkt moet worden.

Nog eens 440 km dijk gecontroleerd

Andere dijken in de provincie worden continue in de gaten gehouden vanwege de droogte. Vorige week is 59 kilometer dijk gecontroleerd en volgende week komt daar nog eens 440 kilometer dijk bij. “We hebben eerst de meest risicovolle stukken geïnspecteerd, namelijk de veendijken”, legt Cortel uit. “Maar naarmate de droogte aanhoudt, komen steeds meer dijken in gevaar. Daarom gaan we ook de rest controleren.”

Bij de eerste inspectie zijn op 92 plekken scheuren ontdekt. “Dit gaat niet over 92 dijken, maar over plekjes op de dijken waar schade is ontdekt. We hebben geen enkel dramatisch probleem ontdekt, er zijn voornamelijk kleine scheuren.”

Reageer op dit artikel