nieuws

Terpstra: ‘Leen vakmannen uit als techniekdocent’

bouwbreed Premium 360

Terpstra: ‘Leen vakmannen uit als techniekdocent’

Techniekbedrijven moeten vaker werknemers uitlenen aan het onderwijs, waar technische opleidingen te kampen hebben met tekorten aan docenten. Daarvoor moeten ondernemers op de korte termijn meer mensen in dienst nemen. Dat zegt Doekle Terpstra, voorzitter van installatiebedrijvenkoepel Uneto-VNI, in een interview met het Financieele Dagblad.

Volgens Terpstra is er een impasse in de technische sector en daar kunnen meer ‘hybride docenten’ bij helpen. Het bedrijfsleven heeft echter zelf ook te maken met personeelstekorten door een groot gebrek aan technisch geschoold personeel. Ondernemersvereniging VNO-NCW is om die reden sceptisch.

‘Radicale problemen’

Terpstra wil evenwel ‘radicale problemen’ oplossen met radicale oplossingen. Hij biedt het kabinet maandag een actieplan aan als ‘aanjager’ van het techniekpact tussen de overheid, het onderwijs en bedrijven.

Reageer op dit artikel