nieuws

Kabinet wil af van gebouw met beperking

bouwbreed Premium 424

Kabinet wil af van gebouw met beperking

Te hoge drempels. Trappen, terwijl je slecht ter been bent. Gebouwen in Nederland zijn lang niet allemaal toegankelijk voor iedereen. Het kabinet wil daar iets aan doen. “Er komt een nieuwe richtlijn”, meldt minister De Jonge van Volksgezondheid Welzijn en Sport.  

Blind, slechtziend, doof, psychische aandoeningen, lichamelijk niet tot alles in staat. Ruim twee miljoen Nederlanders hebben een beperking. Letterlijk en figuurlijk lopen zij tegen obstakels aan.

Het kabinet wil er iets aan doen. En kondigt een richtlijn aan voor het toegankelijk bouwen en verbouwen van gebouwen met tekortkomingen. “Zodat voor alle betrokkenen in het ontwikkel- en bouwproces direct duidelijk is wanneer een gebouw goed toegankelijk is en welke maatregelen daarvoor nodig zijn.”

Reageer op dit artikel