nieuws

Houtwolfabriek Knauf Insulation in Oosterhout wordt logistieke hub

bouwbreed Premium 830

Houtwolfabriek Knauf Insulation in Oosterhout wordt logistieke hub

Bouwmaterialenfabrikant Knauf Insulation gaat herstructureren. Dit komt erop neer dat de houtwolfabriek in Oosterhout wordt omgevormd van productielocatie tot verkooppunt van houtwolpanelen in binnen- en buitenland.

Houtwolpanelen, een belangrijke pijler van Knauf Insulation, worden als afwerking van wanden en plafonds gebruikt. Heraklith, de grondlegger van het houtwolpaneel viert in 2018 haar 110 jarig jubileum.

Ook een nieuw portfolio

Een mooi moment om te herstructureren, dacht Knauf. En voor een nieuw portfolio. Stijn Thielen, Sales & Marketing Manager bij Knauf Insulation legt uit: “In het nieuwe Heratekta-paneel combineren we houtwol met een grijze EPS plaat die voorzien is van een tand-en groef verbinding. De grijze EPS zorgt voor een verbetering van de thermische weerstand met gemiddeld 25 procent. Omdat we de panelen voortaan leveren in de standaard lengtemaat van een meter kun je dunner en lichter isoleren.”

Voor de productie van houtwolpanelen blijven de fabrieken in Simbach (Duitsland), Zalaegerszeg (Hongarije) en La Côte (Frankrijk) verantwoordelijk. Ook de activiteiten voor glaswol, minerale wol en inblaaswol veranderen niet.

Reageer op dit artikel