nieuws

Directeur Leo te Bogt van Klaassen Groep overleden

bouwbreed Premium 2273

Directeur Leo te Bogt van Klaassen Groep overleden

Leo te Bogt, algemeen directeur van de Klaassen Groep en voorzitter van Bouwend Nederland afdeling Achterhoek, is maandag plotseling overleden. Hij is 57 jaar geworden.

Dat blijkt uit een bericht van Bouwend Nederland. De brancheorganisatie laat weten “geschokt” te zijn door zijn plotselinge dood. Te Bogt maakte sinds december 2017 deel uit van het algemeen bestuur van Bouwend Nederland.

“Leo te Bogt staat bekend in onze sector als een betrokken bestuurder met oog voor de bedrijfsbelangen in de bouw. Hij toonde zich een groot pleitbezorger voor de standpunten van de werkgevers in deze sector. Kenmerkend daarbij was zijn optimisme. Leo te Bogt keek vooral naar de mogelijkheden en bewees daarmee de sector in de regio Oost een enorme dienst”, aldus het bestuur van Bouwend Nederland.

Te Bogt was een van de eerste bouwbestuurders die waarschuwde voor oplopende kosten en een gebrek aan handjes in de bouw. In een gesprek met Cobouw, vorig jaar mei, liet hij weten dat er een ware strijd zou gaan losbarsten om gekwalificeerd personeel. Hij kreeg gelijk.

Reageer op dit artikel