nieuws

Cruciale kennis over constructieve veiligheid eigentijds ontsloten

bouwbreed Premium 472

Cruciale kennis over constructieve veiligheid eigentijds ontsloten

Met een speciaal kennisportaal ontsluiten zestien organisaties alle kennis over constructieve veiligheid.

Het kennisportaal borduurt is de digitale opvolger van het Compendium Constructieve Veiligheid. Dat werd gestart na een aantal geruchtmakende instortingen of bijna instortingen als de balkonramp in Maastricht, motel Tiel en het Bos- en Lommerplein. De laatste editie van het compendium dateert van 2011.  In het Compendium zijn de laatste inzichten van bijvoorbeeld de Veiligheidsladder ook mee genomen.

Alle aspecten om tot een veilige constructie te komen worden logisch met elkaar verbonden. Dat loopt uiteen van de organisatie van het proces tot de cultuur en het gedrag van bedrijven en personen en hun vakbekwaamheid. Kern van de aanpak vormen borigingsacties. Die zijn per fase en per functie van het bouwproces uitgewerkt. Van initiatief- tot de gebruiksfase.

Een betaversie is al te raadplegen op www.kpcv.nl.  Versie 1.0 van het kennisportaaal komt vanaf woensdagmiddag beschikbaar. Dan vindt de officiele lancering plaats door Ferdi Licher en Margreet Schotman. Zij zijn respectievelijk directeur Bouw en Energie van het ministerie van BZK en voorzitter van de Vereniging Bouw- en Woningtoezicht Nederland. Een flinke redactie met vertegenwoordigers van heel uiteenlopende organisaties onderhoudt het kennisportaal en zorgt dat de inhoud actueel blijft.

Reageer op dit artikel