nieuws

6 % loon erbij in kalkzandsteen- en cellenbetonindustrie

bouwbreed 686

6 % loon erbij in kalkzandsteen- en cellenbetonindustrie

Met een loonsverhoging van 6 % in twee jaar tijd heeft CNV Vakmensen een ‘tevredenstellend cao-resultaat’ bereikt voor de werknemers in de kalkzandsteen en cellenbetonindustrie. De leden stemden eerder deze week in met het onderhandelingsresultaat.

De nieuwe CAO is rond voordat de oude verloopt. Volgens onderhandelaar Willem Timmer van CNV Vakmensen, is dat een noviteit in de branche.  Het loon voor de werknemers in de kalkzandsteen- en cellenbetonindustrie stijgt op 1 oktober met 2,5 %, op 1 juli volgend jaar met eenzelfde percentage en op 1 januari 2020 met nog eens 1 %. De CAO gaat kop 1 juli dit jaar in en loopt door tot 1 juli 2020.

Duurzaam roosteren

Bij de onderhandelingen is overeengekomen dat werkroosters onder handen worden genomen door de werkgroep duurzaam roosteren. Timmer: “Met als doel dat werknemers gezond hun pensioenleeftijd bereiken. Met diezelfde inzet hebben we verslechteringsvoorstellen van de werkgever ten aanzien van overwerken weer van tafel kunnen krijgen. Werkgevers wilden overwerk tot en met 59 jaar mogelijk maken. Wij hebben de grens op 57 jaar kunnen behouden.” Verder hebben werknemers ingestemd met de WW-reparatie voor de beroepsgroep. Dit houdt in dat een derde WW-jaar weer mogelijk wordt na ontslag dankzij eigen premiebijdrage.

Reageer op dit artikel