nieuws

Omgevingswet op koers

bouwbreed 500

Omgevingswet op koers

De invoering van de Omgevingswet per 1 januari 2021 ligt op koers. Dat meldt minister Ollongren van Binnenlandse Zaken.

Voor de wet die tientallen wetten over ruimtelijke ordening bundelt, is 90 miljoen euro uitgetrokken. Dat geld is bedoeld voor een digitaal systeem en de invoering. De wet moet procedures voor ruimtelijke ontwikkelingen vereenvoudigen en innovaties stimuleren.

Ollongren: “Ik ben heel blij dat ik door kan met de Omgevingswet. De Omgevingswet leidt tot minder en betere regels. De wet maakt het burgers en bedrijven gemakkelijker zaken te doen met de overheid als ze plannen hebben in hun ruimtelijke omgeving, van innovatie op het gebied van energievoorziening tot een dakkapel. De regels worden gebruiksvriendelijker.”

Wet kwaliteitsborging voor het bouwen 

Wat er met de wet Kwaliteitsborging voor het bouwen gaat gebeuren is nog niet duidelijk. Het wetsvoorstel strandde vorig jaar in de Eerste Kamer. Minister Ollongren moet nog een besluit nemen over de vervolgstappen. Kort voor de behandeling van het wetsvoorstel in 2017 stuurden meerdere senatoren erop aan de wet gelijk in te voeren met de Omgevingswet.

Reageer op dit artikel