nieuws

Ontslag 26 timmermannen en voormannen Ballast Nedam geblokkeerd (update)

bouwbreed Premium 4800

Ontslag 26 timmermannen en voormannen Ballast Nedam geblokkeerd (update)

Ballast Nedam mag 26 timmermannen en voormannen niet ontslaan. Dat heeft het UWV recentelijk bepaald, aldus FNV Bouwen en Wonen.

De vakbond tekende bezwaar aan tegen het ontslagverzoek van Ballast Nedam. De bouwer voerde bij het UWV ‘slechte of slechter wordende financiële situatie en werkvermindering’ aan als belangrijkste argument voor de ontslagen.

Het UWV was er echter niet van overtuigd dat Ballast Nedam zich voldoende heeft ingespannen om de werknemers intern te herplaatsen. Eindoordeel was dat er “geen redelijke grond voor ontslag is en dat het bovendien mogelijk is om werknemers te herplaatsen”.

Helga Tienkamp, bestuurder van FNV, toont zich tevreden met het besluit. “Het is goed dat ook het UWV de constructie van Ballast Nedam doorzag. Zij wilden vakmannen met zeer lange dienstverbanden inruilen voor flexkrachten die via onderaannemers de klussen gaan klaren. FNV heeft succesvol verweer gevoerd, terecht dat deze mensen hun baan houden.”

Ballast Nedam tekent beroep aan

Ballast Nedam laat in een reactie weten dat niet in 26 maar in 5 gevallen het ontslagverzoek is geweigerd door het UWV. De bouwer is het niet eens met dat besluit en overweegt beroep aan te tekenen.

Een woordvoerder van het concern zegt dat betrokken werknemers werkzaam zijn op het project N31. “We hebben geen werk meer voor ze nu het project afloopt.”

Reageer op dit artikel