nieuws

Bouwers rijden steeds minder met half gevulde vrachtwagens en trailers rond

bouwbreed Premium 794

Bouwers rijden steeds minder met half gevulde vrachtwagens en trailers rond

Bouwers hebben in 2017 per rit meer vracht vervoerd. Gemiddeld legt het bouwmateriaal 37 kilometer af.

In 2017 werden in de bouw vergeleken met het jaar ervoor minder ritten gemaakt, maar werd wel meer lading vervoerd. In totaal werd 41 miljoen ton vervoerd, dat is 6 procent van alle vracht in Nederland, blijkt uit cijfers van het CBS. Daarvoor waren 2,5 miljoen ritten nodig.

In 2016 werd nog 39 miljoen ton vervoerd met 2,6 miljoen ritten.

9 procent internationaal vervoer

Van de totale bouwvracht werd 9 procent internationaal vervoerd. In 2016 procent was dat nog 8 procent.

Een gemiddeld ritje is 37 kilometer lang. Die afstand zal waarschijnlijk niet veel korter worden de komende jaren, omdat bouwbedrijven veelal buiten het stedelijke gebied gevestigd zijn en projecten vooral in de bloeiende steden plaatsvinden, blijkt uit recent onderzoek van Cobouw.

Reageer op dit artikel