nieuws

Weg met dat degelijke saaie stalen bouwhek!

bouwbreed Premium 1986

Weg met dat degelijke saaie stalen bouwhek!

Waarom zou een bouwhek altijd strak, saai en functioneel moeten zijn? Bouwhekken met Mondriaanbankjes, kleurrijke panelen of klimop op kokos schermen de bouwput eveneens af en zijn ook nog mooi om te zien.

De 3 winnende ‘funbars’ (functionele barrières) zijn straks te bewonderen langs een bouwplaats van Rijkswaterstaat, Amsterdam en Rotterdam.

Leaflet Greenbar houdt ook terroristen tegen.

De drie opdrachtgevers hebben samen met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland de markt uitgedaagd om in open competitie een alternatief te bedenken voor het klassieke bouwhek. Het idee is om bouwoverlast te verminderen en tegelijk te werken aan oplossingen voor fijnstof, stank, geluid, horizonvervuiling en verkeersstremmingen.

Ook geschikt als anti-terreur barrière

Uit tien originele inzendingen zijn drie winnaars gekozen: de ‘Wall for All’ , de ‘Greenbar’ en de ‘Parkbank’. Deze funbars mogen in de praktijk gaan bewijzen of ze functioneel en betaalbaar genoeg zijn. Voor de prijsvraag is in totaal 400.

Wall-for-all met losse panelen

000 euro beschikbaar om de ontwikkeling te financieren.

De Wall for All bestaat uit panelen met verschillende functies, die aan bestaande bouwhekken kunnen worden gehangen. De Greenbar en de Parkbank zijn zelfstandig opgestelde wanden die ook als anti-terreur barrières ingezet kunnen worden.

Starks te zien langs Gaaspertunnel of A13?

Waar de drie bouwhekken precies getest gaan worden, wordt later dit jaar  jaar bekend gemaakt. De bouwlocaties Herinrichting Amstelveenseweg (Amsterdam), Lab op straat: Marconistraat / Concept House Village (Rotterdam) en  Overkapping A9/Gaasperdammertunnel en A13/A16 (Rijkswaterstaat) gooien hoge ogen om als proefkonijn te dienen.

Op de Parkbank even uitrusten


Beoordeling FunBars:

  1. Vermindering overlast bouwwerkzaamheden: 40 %
  2. Technische haalbaarheid: 30 %
  3. Economisch perspectief: 25 %
  4. Prijs offerte: 5 %

 

Reageer op dit artikel