nieuws

Topman betonfabrikant Holterman stapt op na familieconflict

bouwbreed Premium 2846

Topman betonfabrikant Holterman stapt op na familieconflict

CEO Maikel Holterman van staal- en betonfabrikant Holterman heeft per direct zijn functie neergelegd na een hoogopgelopen conflict met zijn vader.

Dit schrijft het FD dinsdag. Volgens de krant hebben Maikel Holterman en zijn vader Gerard ‘onoverbrugbare meningsverschillen’. Gerard Holterman, de grondlegger van het bedrijf, maakte vijf jaar geleden plaats voor zijn zoon. De vader bleef wel als adviseur verbonden en had toch nog invloed op het reilen en zijlen van het bedrijf. Een woordvoerder van de familie laat aan het FD weten dat dit zorgde voor fricties en daardoor heeft Maikel uiteindelijk besloten op te stappen. Dit gebeurde wel in goed overleg, schrijft de krant.

Klaas Wagenaar vervangt Maikel Holterman

Klaas Wagenaar van adviesbureau Bold Capital Management is tijdelijk zijn vervanger. Onder zijn leiding wordt een strategiewijziging doorgevoerd om de positie van het bedrijf te verbeteren. Volgens de woordvoerder heeft de onenigheid tussen vader en zoon er toe geleid dat Holterman onvoldoende kon profiteren van het marktherstel in de bouw.

Afscheid van Slowaakse dochteronderneming

Een van de wijzigingen is dat het bedrijf afscheid neemt van de Slowaakse tak. Holterman gaat daardoor alleen verder met de twee onderdelen: Wapeningstaal BV en Holcon BV. Deze onderdelen zullen in de toekomst losser van elkaar opereren, aldus het FD.

Reageer op dit artikel