nieuws

Regio-onderzoek: Zederik heeft meeste mkb-bouwers

bouwbreed 1340

Regio-onderzoek: Zederik heeft meeste mkb-bouwers

Zederik heeft van alle Nederlandse gemeenten de hoogste economische prestaties in de bouwnijverheid als het gaat om middelgrote en kleine bouwbedrijven.

Zederik is de nummer vijf in de ranglijst van gemeenten met de meeste bouwbedrijvigheid als ook grote bouwers met meer dan 100 werknemers worden meegeteld, blijkt uit onderzoek van Bureau Louter in opdracht van Cobouw.

De Zuid-Hollandse gemeente die gelegen is in het Groene Hart heeft 14.000 inwoners. Ruim 1.100 mensen van de 5.300 werkenden (21 procent) werken in de bouw. De gemeente Zederik is op 1 januari 1986 ontstaan door het samenvoegen van zeven oorspronkelijke gemeenten in de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden.


Ranglijst mkb hoogste economische bedrijvigheid in de bouw

1. Zederik
2. Hardinxveld-Giessendam
3. Sliedrecht
4. Edam-Volendam
5. Zwartewaterland
6. Zoeterwoude
7. Lopik
8. Eemnes
9. Koggenland
10. Giessenlanden

Regio-onderzoek Cobouw


Restauratiebedrijf Koninklijke Woudenberg in Groene Hart

Koninklijke Woudenberg uit Ameide, een dochterbedrijf van Janssen de Jong, is een van de bedrijven dat in de gemeente Zederik is gevestigd. Andere bedrijven in de gemeente zijn onder andere Kok Lexmond en Composite Structures.

De economische prestaties van gemeenten worden gemeten door te kijken naar de bouwproductie (toegevoegde waarde), het aantal arbeidsplaatsen en de groei van het aantal starters en deze drie af te zetten tegen het aantal inwoners in de leeftijd van 15 tot 65 jaar.

Lees hier het hele verhaal over het regio-onderzoek.

Reageer op dit artikel