nieuws

Investeerders strijden om grond voor bouw zonneparken

bouwbreed 1339

Investeerders strijden om grond voor bouw zonneparken
Foto: Ruben Meijerink / APA Foto

Er is een flinke strijd gaande om grond voor zonneparken. Nederlandse en buitenlandse investeerders zien een grote markt in zonnepanelen en azen daarom op vrije hectares om in een keer tienduizenden zonnepanelen te plaatsten.

Dit schrijft Trouw maandagochtend. Het kabinet kent miljarden euro’s aan steun toe voor het plaatsen van zonnepanelen, om de energiedoelen van Parijs te halen. Daarom staan er nu al tientallen nieuwe Nederlandse zonneparken in de planning en dit is volgens de Nederlandse Vereniging voor Duurzame energie nog maar het begin. “Zonneparken bouwen is voor bedrijven steeds aantrekkelijker”, zegt hij tegen de krant.

‘Wat er nu gebeurt is kolossaal’

Ook zonne-expert Peter Segaar zegt tegen het dagblad versteld te staan van de omvang van nieuwe projecten en van de enormge zoektocht naar grond. “Ik volg de zonnemarkt al jaren, wat er nu gebeurt is kolossaal”, stelt hij.

Buitenlandse ontwikkelaars sluiten deals

Niet alleen Nederlandse ontwikkelaars zien potentie, ook buitenlandse ontwikkelaars zijn bezig met deals te sluiten voor zonnevelden in ons land. Zo gaat het Chinese Astronergy in het Noord-Hollandse Andijk 11,6 hectare met panelen vullen. Het Duitse Kronos Solar heeft interesse, net als de Deense investeerder Obton, schrijft Trouw.

Reageer op dit artikel