nieuws

Aannemers hebben steeds meer last van personeelstekort

bouwbreed 2301

Aannemers hebben steeds meer last van personeelstekort

Het aantal bouwers dat hinder ondervindt als gevolg van een gebrek aan personeel, blijft verder toenemen. Inmiddels geeft zo’n 20 procent van de bedrijven aan daar last van te hebben. Een jaar gelden was dat ongeveer 7 procent.

Dat blijkt uit de conjunctuurmeting van het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB). Met name in de burgerlijke- en utiliteitsbouw kampen aannemers met een gebrek aan personeel en bouwmaterialen. Bijna 30 procent van de bedrijven in die deelsector heeft daar last van.

Uit de conjunctuurmeting blijkt verder dat de werkvoorraad in de woningbouw in december met twee tiende maand is gedaald tot 10,6 maanden. De orderportefeuille in de utiliteitsbouw bleef voor de tweede maand op rij op hetzelfde niveau van 10,2 maanden.

Wegenbouwers zagen hun orderboek met een tiende maand toenemen tot 5,4 maanden. Ook in de grond- en waterbouw steeg de hoeveelheid werk die aannemers op de plank hebben liggen, met twee tiende maand tot 7,3 maanden.

In de gehele bouw daalde de werkvoorraad met een tiende naar 9,3 maanden.

 

 

Reageer op dit artikel