nieuws

Tauw lijft luchtmetingsspecialist Pro Monitoring in

bouwbreed Premium 938

Tauw lijft luchtmetingsspecialist Pro Monitoring in

Tauw Group neemt de Barneveldse luchtmetingsspecialist Pro Monitoring over. Het ingenieursbureau uit Deventer versterkt daarmee zijn positie op het gebied van luchtmetingen.

De overname is vrijdagmiddag bekendgemaakt. Financiële details zijn daarbij niet vermeld. Zowel de naam als het kantoor van Pro Monitoring in Barnveld zal verdwijnen. De elf medewerkers van het bedrijf wordt toegevoegd aan het luchtteam van Tauw.

In een verklaring laat Tauw weten dat het ingenieursbureau door de overname “de grootste aanbieder van luchtmetingen” in Nederland wordt. Via Pro Monitoring, voorheen onderdeel van Eurofins, krijgt het de onderneming “direct toegang tot nieuwe markten waaronder de agrarische en de scheepvaartsector”.

Naast de overname van Pro Monitoring is er ook een contract afgesloten met Eurofins ten aanzien van laboratoriumanalyses. “Tauw heeft vanaf nu twee laboratoriums als leverancier om onze klanten te voorzien van alle milieu-analyses. Naast de samenwerking met Eurofins blijven we ook nauw samenwerken met onze vertrouwde partner Agrolab.”

Reageer op dit artikel