nieuws

Skanska schrapt zeker drieduizend banen

bouwbreed 1316

Skanska schrapt zeker drieduizend banen

Skanska schrapt drieduizend arbeidsplaatsen als onderdeel van een grote reorganisatie. Dat heeft de Zweedse bouwonderneming bekendgemaakt.

De ingreep, die volgt na teleurstellende winstcijfers, moet leiden tot een jaarlijkse kostenbesparing van 1 miljoen Zweedse kronen. Skanska trekt voor dit jaar 61 miljoen euro uit voor de herstructurering, die de bouwer een hogere winst moet bezorgen.

Waar de banen precies verdwijnen, is niet bekendgemaakt. Skanska is wereldwijd actief en telt ruim 39.000 werknemers. Problemen ondervond de onderneming vooral in de verschillende Europese bouwmarkten en met name in infrastructuur.

In een verklaring laat het bedrijf weten dat in ieder geval de Poolse activiteiten zullen worden gereorganiseerd. Daarnaast zal Skanska zich terug trekken uit de Amerikaanse energiemarkt. In Europa zal de bouwer zich extra gaan focussen op de Britse markt.

Skanska maakte verder bekend dat de operationele winst over 2017 waarschijnlijk uitkomt op 530 miljoen. Dat is bijna 300 miljoen minder dan een jaar eerder.

Reageer op dit artikel