nieuws

NLIngenieurs mag zich voortaan Koninklijk noemen

bouwbreed 1010

NLIngenieurs mag zich voortaan Koninklijk noemen

NLIngenieurs is in een feestelijke stemming. De branchevereniging krijgt vandaag het predikaat ‘Koninklijk’ uitgereikt van de Commissaris van de Koning.

Verenigingen, stichtingen, instellingen of ondernemingen kunnen deze onderscheiding ontvangen als de organisatie van landelijke betekenis is of als deze 100 jaar of langer bestaat. Dat laatste is bij NLIngenieurs het geval: afgelopen jaar bestond de branchevereniging 100 jaar.

‘Beloning voor de samenwerking’

Directeur Jacolien Eijer laat weten enorm trots te zijn dat de vereniging deze onderscheiding heeft ontvangen. “Ik zie het als een beloning voor de samenwerking die door ingenieursbureaus tot stand is gebracht binnen NLingenieurs. Ook de  komende jaren willen de leden van NLingenieurs de krachten bundelen. Dat is nodig, want de uitdagingen zijn groot. Denk aan de complexe vragen die samenhangen met de energietransitie, ambities op het gebied van circulariteit en de noodzaak voor nieuwe mobiliteitsoplossingen. Vragen die onze leden en de vereniging een toekomst bieden”, zegt zij.

Reageer op dit artikel