nieuws

Lonen in houthandelsbranche met 4 procent omhoog

bouwbreed 911

Lonen in houthandelsbranche met 4 procent omhoog

De lonen in de houthandelsbranche gaan met 4 procent omhoog. Dat zijn vakbonden overeengekomen met werkgeversorganisaties.

De loonsverhoging wordt in twee etappes doorgevoerd: 2 procent op 1 februari en nog eens 2 procent op 1 januari 2019. In november zal ook een eenmalige uitkering van 350 euro worden gedaan.

“Die loonsverhogingen zijn al met al zeker de moeite waard. Maar waren ook wel nodig, want het was immers ook al weer bijna een jaar geleden dat er een geldende cao was”, laat vakbondsonderhandelaar Arie Kasper van CNV Vakmensen weten.

Afspraken zijn er volgens Kasper ook gemaakt om te komen tot betere en duurzamer arbeidsomstandigheden. “We gaan onderzoeken of een regeling mogelijk is om 80 procent te werken tegen 90 procent loon en 100 procent pensioenopbouw. Dat biedt uitzicht op een duurzame werkinzet voor de betrokken medewerkers. Tegelijkertijd hebben we met werkgevers afgesproken om het functiegebouw in deze cao nader te onderzoeken op mogelijkheden tot modernisering.”

Onderhandelingen namen negen maanden in beslag

Het onderhandelingsproces duurde met negen maanden lang. Dit werd mede veroorzaakt doordat werkgevers zicht wilden hebben op de uitkomst van de onderhandelingen over de cao voor de handel in bouwmaterialen

De nieuwe cao kent een looptijd van twee jaar, van 1 april 2017 tot 1 april 2019, en geldt voor zesduizend werknemers die werkzaam zijn bij houtleveranciers als Jongeneel, Stiho en Tabs.

Reageer op dit artikel