nieuws

Extra geld voor ontwikkeling Dutch Windwheel

bouwbreed Premium 1293

Extra geld voor ontwikkeling Dutch Windwheel

De provincie Zuid-Holland steekt bijna drie ton in het project smart spaces as a service van het Dutch Windwheel. De deelnemende MKB-bedrijven die werken aan circulaire en flexibele kantoor- en woonruimte investeren zelf bijna 5 ton in de ontwikkeling.

De komende twee jaar gaan elf bedrijven uit de interieurbranche samenwerken met bedrijven gespecialiseerd in sensortechnologie en ICT.  Ze willen concepten ontwikkelen voor flexibele ruimten waarin zontoetreding, klimaat en luchtkwaliteit automatisch worden geregeld met maximaal comfort voor de gebruikers.

De samenwerkende bedrijven zijn Coors, DoepelStrijkers, Energy Floors, Kindow, Kok Houtagenturen, Mapiq, Physee, Quantified Air, Solid Factory, Wellsun en Studio Wynd.  Zij richten zich op een deel van het veel grotere plan voor een Dutch Windwheel. Het radicale plan voor een iconisch gebouw in de Rotterdamse haven moet leiden tot een gebouw dat behalve woningen, hotels en kantoren ook een attractie vormt. Het moet zichzelf vrijwel helemaal bedruipen als het gaat om energie, water en grondstoffengebruik.

Het plan voor het Dutch Windwheel werd in 2015 gelanceerd en trok gelijk wereldwijd aandacht. De provinciale subsidie werd toegekend tijdens een bijeenkomst in The Green Village in Delft, die werd bijgewoond door staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat.

Reageer op dit artikel