nieuws

Bungelende boedel SBRCurnet verdeeld

bouwbreed Premium 1392

Bungelende boedel SBRCurnet verdeeld

De stekker werd vorig jaar al getrokken uit SBR Curnet. CROW heeft inmiddels de failliete gww-portefeuille  overgenomen en ISSO krijgt de B&U-producten. Het kenniscentrum was in 2014 de eerste bewoner van de Bouwcampus, maar inmiddels staat de verdieping leeg.  

Vorig jaar mei werd al bekend dat SBRCurnet niet langer het hoofd boven water kon houden, nadat de bijdrage uit het O&O-fonds was opgedroogd. In september stapte ook nog de directeur Jeanette Baljeu op en sindsdien is de leegloop van de tientallen medewerkers versneld ingezet.

“Netjes afgehandeld”

Formeel is de stichting niet failliet gegaan, benadrukt Fred van Luijk die de opheffing begeleidt en momenteel de bestuurder is.  Ruim 80 procent van de 40 medewerkers heeft inmiddels een andere baan gevonden. “Alles wordt netjes afgehandeld. Overigens is de website nog altijd in de lucht en kunnen alle producten gewoon nog worden besteld.”

Net voor de kerst zijn de handtekeningen gezet om een aantal producten over te hevelen naar het CROW. Denk daarbij aan richtlijnen over onder meer funderingen, trillingen en bouwputten. Het kenniscentrum bevestigt de gang van zaken. Het is opvallend dat CROW alsnog de beschikking krijgt over de portefeuille van SBR.

In 2011 liepen nog besprekingen dat de twee adviesclubs zouden fuseren. CROW haakte destijds af vanwege de matige financiële situatie waar SBR toen al in verkeerde. Vervolgens ging SBR In 2013 alsnog samen met Curnet. In 2014 was SBR Curnet de eerste bewoner van de Delftse bouwcampus.

Reageer op dit artikel