nieuws

Balkon Arnhem stort in door houtrot

bouwbreed 939

Balkon Arnhem stort in door houtrot

Het instorten van een balkon in Arnhem tijdens de jaarwisseling was te wijten aan houtrot. Dat blijkt uit een bouwkundig onderzoek naar de oorzaak.

Dit bevestigt  een woordvoerder van de gemeente aan Cobouw. Tijdens de jaarwisseling raakten enkele mensen gewond toen ze met balkon en al naar beneden vielen van de eerste verdieping van een pand in de Kastanjelaan. Volgens de brandweer stonden er circa tien personen op het balkon.

Verborgen gebrek in balkon

Het oude pand in het Spijkerkwartier is in 2016 tijdens een brandveiligheidsinspectie voor het laatste gecontroleerd. ”De problemen met houtrot waren niet zichtbaar”, aldus de woordvoerder. De eigenaar van het pand, Johan Arnold Brinkman, laat aan omroep Gelderland weten het pand goed te onderhouden en denkt dat het gaat om een verborgen gebrek. De kosten voor het instorten van het balkon zijn volgens de gemeente voor rekening van de eigenaar.

Reageer op dit artikel