nieuws

Aantal mkb-vacatures stijgt vooral in de bouw

bouwbreed 14

Aantal mkb-vacatures stijgt vooral in de bouw

Het aantal vacatures bij middelgrote- en kleine bedrijven is in een jaar tijd 22 procent toegenomen tot ongeveer 90.000. Dat blijkt uit van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Met name in de bouw nam de roep om personeel toe.

Bij de start van dit jaar telde het CBS in totaal 163.000 vacatures, waarvan dus meer dan de helft in het mkb.

Bij bedrijven waar tot vijftig personen op de loonlijst staan, waren er eind vorig jaar 60.000 vacatures. Ruim de helft daarvan betrof bedrijven met minder dan tien man personeel. Bij het middenbedrijf, waar het personeelsbestand bestaat uit vijftig tot 250 mannen of vrouwen, stonden eind december 30.000 vacatures open.

Bij de grote bedrijven met meer dan 250 werknemers viel de vraag naar personeel 17 procent hoger uit dan een jaar eerder, met 73.000 vacatures.

Tweeduizend banen extra in de bouw

Vooral in de sector gezondheidszorg nam de roep om personeel toe. Hier steeg het aantal vacatures met 7000. Bij het mkb was er vooral meer vraag naar bouwvakkers. De roep om timmerlieden, metselaars en andere vaklui groeide met 40 procent. Dat komt neer op 2000 banen extra.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels