nieuws

VolkerWessels wil met nieuw centrum voortouw nemen in digitalisering bouw

bouwbreed 4418

VolkerWessels wil met nieuw centrum voortouw nemen in digitalisering bouw

VolkerWessels lanceert donderdag “een centrum voor digitaal bouwen”. Dat centrum moet komende jaren uitgroeien tot “de hotspot” voor digitalisering in de bouw en vastgoed.

Het beursgenoteerde bouwconcern benadrukt dat het centrum zich naast “state-of-the-art kennis en toepassingen op het gebied van BIM-systemen” ook zal richten op andere aspecten van digitalisering, zoals IoT, GIS, reality capturing en virtual en augmented reality.

Het centrum komt in Nieuwegein. Hoe het gaat heten wil VolkerWessels donderdag pas prijsgeven.

“VolkerWessels staat voor ondernemend, innovatief en toekomstgericht. Dat zie je duidelijk terugkomen in dit centrum”, laat bestuurder Dick Boers van de bouwonderneming weten. “Met VolkerWessels zetten we maximaal in om de kansen die digitalisering biedt om te zetten in toegevoegde waarde en verdienmodellen voor ons en onze opdrachtgevers. Het centrum is daarin essentieel.”

De bouwer wil het voortouw nemen in de digitalisering in de bouw. Streven is om eind volgend jaar alle bouwprojecten volledig digitaal voor te bereiden.

Netwerk creëren om kennis sneller en beter te delen

“Binnen VolkerWessels wordt al een aantal jaren gebruik gemaakt van Bouw Informatie Management (BIM) en andere vormen van digitalisering en de inzet van data. Het centrum brengt alle kennis, data en expertise over digitaal bouwen bij elkaar op één plek. Zo wordt een netwerk gecreëerd van waaruit al die kennis weer sneller en beter gedeeld wordt met de VolkerWessels ondernemingen en collega’s.”

Om het centrum uit te laten groeien tot hét centrum voor digitaal bouwen zullen strategische samenwerkingen worden aangegaan met verschillende technologiebedrijven, aldus het bedrijf. “Samen zijn we in staat om de manier van werken in de bouw te transformeren.”

Reageer op dit artikel