nieuws

VolkerWessels, Boskalis en Mobilis bouwen mee aan nieuwe tankterminal

bouwbreed Premium 2901

VolkerWessels, Boskalis en Mobilis bouwen mee aan nieuwe tankterminal

De bouw van een kade voor de nieuwe tankterminal voor HES International is gegund aan een combinatie van VolkerWessels-onderneming Van Hattum en Blankevoort, Boskalis en TBI-onderneming Mobilis. Het gaat om een investering van meer dan 100 miljoen euro.

De tankterminal die HES Internationaal op de Maasvlakte wil realiseren wordt een onafhankelijke opslagterminal waar klanten olieproducten kunnen op- en overslaan. Op het terrein van 27 hectare komen 52 tanks met een capaciteit van zo’n 1,3 miljoen kubieke meter. Ook wordt er een kade aangelegd waar zelfs de grootste zeetankschepen kunnen aanmeren.

Combinatie ook verantwoordelijk voor baggerwerkzaamheden

VolkerWessels, Boskalis en Mobiles moeten onder andere gaan zorgdragen voor een 1200 meter ‘deep sea’ kadermeer, 1100 meter binnenvaart kademuur en voor een 350 meter steiger met vier ligplaatsten. Daarnaast omvat  het project bagger- en grondwerkzaamheden, aansluiting van de nieuwe kade op de oude en oever- en bodembeschermingen.

De bouw begint naar verwachting begin volgend jaar, eind 2019 moet het werk voltooid zijn.

Reageer op dit artikel