nieuws

Sweco koopt Belgische bedrijf van concurrent HaskoningDHV

bouwbreed 1550

Sweco koopt Belgische bedrijf van concurrent HaskoningDHV

Sweco neemt de Belgische activiteiten van HaskoningDHV over. Dat hebben de twee ingenieursbureaus maandag bekendgemaakt. De overname heeft betrekking op zowel medewerkers als projecten.

HaskoningDHV Belgium biedt vanuit Mechelen en Namen diensten aan als bodemonderzoeken en -saneringen, milieueffectrapportages, assessments en geïntegreerde gebiedsontwikkeling. De 36 medewerkers van het bedrijf gaan met ingang van volgend jaar aan de slag bij het Belgische bedrijf van Sweco.

De verkoop betekent niet dat HaskoningDHV zich volledig terugtrekt van de Belgische markt. Op projectbasis zal het ingenieursbureau er actief blijven. “Royal HaskoningDHV blijft zich richten op de Belgische markt voor de diensten waarvoor wij wereldwijd gekend zijn en tevens van over de hele wereld leveren”, laat topman Erik Oostwegel weten in een toelichting.

Sweco laat weten dat met de overname haar positie in België verder wordt versterkt. “Wij groeien en onze projecten kunnen gebruik maken van de expertise van HaskoningDHV Belium”, aldus Erwin Malcorps van Sweco Belgium.

Het Zweedse Sweco nam in 2015 Grontmij over en werkt sindsdien gestaag aan uitbreiding van zijn activiteiten.

Reageer op dit artikel