nieuws

Plan voor immens pretpark Limburg van de baan

bouwbreed 1817

Plan voor immens pretpark Limburg van de baan

Het plan om in een voormalige groeve in Brunssum het attractiepark Nature Wonder World (NWW) te realiseren, is van de baan. Initiatiefnemer Jean Gelissen heeft geen vertrouwen meer in de gemeente.

Volgens de ondernemer die al eerder attractiepark Toverland realiseerde, is de gemeenteraad ‘ernstig verdeeld over de plannen’, schrijft 1Limburg. “En dat is wel essentieel. Want een grootschalig plan als dit heeft niet alleen een financieel fundament nodig; ook het politiek-bestuurlijk fundament bij de gemeente moet optimaal zijn”, staat te lezen op de nieuwssite.

Kosten pretpark: 720 miljoen

Gelissen had grootste plannen voor het park. Er moesten zeven wereldwonderen in een park komen. En attracties, hotels een glamping, een casino en een plein zo groot als het Vrijthof, waar André Rieu zou kunnen optreden, vertelde hij eerder aan Cobouw. Het sprookje waar hij al meer dan tien jaar over droomde, zou wel wat gaan kosten: 720 miljoen euro.

Burgemeester Brunssum teleurgesteld

Burgemeester Luc Winants laat weten met teleurstelling kennis te hebben genomen van het besluit van Gelissen. “Dit is een gemiste kans voor Brunssum, voor Parkstad Limburg, voor de hele regio. Nature Wonder World paste in de ambitie van Parkstad Limburg om de toeristisch-recreatieve structuur in onze regio te versterken. Het levert een bedrijfstak op die niet alleen groen en duurzaam is, maar ook vele honderden banen creëert. Banen die talloze mensen een nieuwe toekomst geeft. Banen die nieuwe gezinnen naar deze regio trekken. Banen die leiden tot een nieuwe economische en maatschappelijke dynamiek. Een dynamiek die we hier keihard kunnen gebruiken.”

‘Zware domper’

Volgens Winants is dat ook de reden dat de gemeente de afgelopen jaren Nature Wonder World heeft gesteund, ook financieel. “Wij zagen dit als een investering in een betere toekomst. Zou Nature Wonder World zijn doorgegaan, dan had dit heel veel voor Brunssum betekend. Dat deze prachtkans nu aan ons voorbij gaat, is een hele zware domper.”

Reageer op dit artikel