nieuws

Nieuwe aandeelhouders voor ontwikkelaar Blauwhoed

bouwbreed 2028

Nieuwe aandeelhouders voor ontwikkelaar Blauwhoed

Investeringsmaatschappij Valuas heeft 40 procent van zijn aandelen in Blauwhoed verkocht. Dat heeft de Rotterdamse projectontwikkelaar dinsdagmiddag bekendgemaakt.

Blauwhoed-topman Phillip Smits neemt een belang van 10 procent; investeerder CommonWealth Investments 30 procent. Financiële details zijn niet bekendgemaakt. Valuas behoudt 60 procent van de aandelen.

De komst van de nieuwe aandeelhouders moet Blauwhoed een impuls geven, zo laat het bedrijf in een toelichting weten. Met de transactie “wordt in positieve wijze bijgedragen aan de continuïteit en verder groei van Blauwhoed. Een belangrijke reden voor Valuas om 40 procent van haar belang te verkopen”, aldus de ontwikkelaar.

Verder focussen op uitbouwen en slimmer maken organisatie

Smits leidt de onderneming sinds 2010. Nu hij aandeelhouders is geworden zal hij zich “verder focussen op het uitbouwen en slimmer maken van de organisatie”, laat Blauwhoed weten. Smits blijft overigens gewoon aan als bestuursvoorzitter van Blauwhoed.

CommonWealth Investments, de investeringsmaatschappij van onder meer de familie Dreesmann, is geen onbekende van Valuas, de investeringsmaatschappij van Geert Peters. Samen investeren zij in vastgoedprojecten zoals HollandPark in Diemen.

Blauwhoed is actief als projectontwikkelaar in Nederland met een focus op woningen in het groot Randstedelijk gebied. De jaarlijkse verkoop ligt momenteel op circa 1.000 woningen. De onderneming telt ongeveer 40 medewerkers.

Investeringsmaatschappijen zetten Blauwhoed eerder al in de etalage

Valuas kreeg Blauwhoed in juni van dit jaar volledig in handen nadat de investeerder het 49procentsbelang van NPM Capital overnam. Eind 2015 maakten beiden nog bekend van Blauwhoed af te willen. NIBC Bank werd toen ingeschakeld om een koper te vinden. Een half jaar later werd de ontwikkelaar echter weer uit de etalage gehaald, mede vanwege de aantrekkende markt.

Reageer op dit artikel