nieuws

‘Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat mist vakkennis’

bouwbreed Premium 1291

‘Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat mist vakkennis’

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft niet genoeg vakkennis om belangrijke infrastructurele ontwikkelingen in goede banen te leiden. Dat blijkt uit een rondgang langs betrokkenen door het FD.

De voormalige staatssecretaris Sharon Dijksma zei het begin november nog: het ministerie van Infrastructuur kampt met een tekort aan kundige mensen die ingewikkelde dossiers kunnen doorgronden.

Haar uitspraken gingen vooral over milieu effect rapportages die kennelijk door een gebrek aan kennis niet meer goed uitgevoerd kunnen worden. Voor een groot deel komt dat door een braindrain van goede mensen, schrijft de krant. Ook bij Rijkswaterstaat lijkt dat het geval. Het FD wijst daarbij op de fouten die gemaakt zijn bij de zeesluis van IJmuiden.

Uit de rondgang in de markt blijkt volgens het FD dat er door de wens om een slankere overheid te krijgen veel kennis is verdwenen. En dat zorgt voor veel probleemdossiers.

Reageer op dit artikel