nieuws

Bouwproducenten hebben meeste vertrouwen

bouwbreed Premium 976

Bouwproducenten hebben meeste vertrouwen

Producenten van bouwmaterialen zijn erg positief gestemd. Van alle branches hebben zij het meest vertrouwen in de toekomstige bedrijvigheid, blijkt uit cijfers van het CBS.

Het producentenvertrouwen van hout- en bouwmaterialen kwam december uit op een waarde van 23, een stuk hoger dan het gemiddelde producentenvertrouwen van 8,9. Dat is ook niet zo gek, want de orderportefeuilles van veel producenten in de bouw is op dit moment goed gevuld, blijkt uit eerdere cijfers van ABN AMRO en uit een inventarisatie van Cobouw.

Sinds 2014 hebben positief gestemde ondernemers de overhand

Het gemiddelde producentenvertrouwen (8,9) is ook hoog, het is de op een na hoogste waarde van dit jaar. Sinds 2014 hebben positief gestemde ondernemers de overhand. Het gemiddelde vertrouwen bereikte in januari 2008 de overhand (9,4) en ruim een half jaar later de laagste waarde (-23,5).

Gemiddelde dagproductie ook hoger

De gemiddelde dagproductie van de Nederlandse industrie was in oktober 4 procent hoger dan in oktober 2016. De stijging is kleiner dan een maand eerder. Al twee jaar produceert de industrie meer dan in dezelfde periode een jaar eerder. De productie van de transportmiddelenindustrie groeide opnieuw het sterkst.

Reageer op dit artikel