nieuws

Voormalig directeuren Ballast Nedam voor de rechter

bouwbreed Premium 2793

Voormalig directeuren Ballast Nedam voor de rechter

Twee voormalig leidinggevenden van Ballast Nedam moeten zich eind deze maand verantwoorden voor de rechtbank. Het Openbaar Ministerie verdenkt ze van omkoping in Saoedi-Arabië, onder meer van leden van het Saudische koningshuis.

In de Telegraaf bevestigt advocaat Gerard Spong, die een van de verdachten bijstaat, dat het duo daadwerkelijk terecht moet staan. Een schikking met de aanklager is volgens hem jammerlijk mislukt.

De twee verdachten zijn Martin W. en Rob A. In de jaren negentig zouden zij betrokken zijn geweest bij het binnenhalen van grote bouwopdrachten in Saoedi-Arabië, waaronder de uitbreiding van twee vliegvelden. Om die klussen te verwerven betaalden ze miljoenen aan smeergeld, zo luidt de aanklacht.

Mogelijk meer dan 300 miljoen aan steekpenningen

Een van de personen die zij omgekocht zouden hebben, is prins Alwaleed. Volgens de Telegraaf verdiende dit lid van het Saudische koningshuis mogelijk meer dan 300 miljoen aan de vermeende frauduleuze opzetjes met Ballast Nedam. Overigens werd Alwaleed recentelijk opgepakt wegens corruptie.

Ballast Nedam staat niet terecht in deze zaak. Het bouwconcern enkele jaren geleden vervolging af door 17,5 miljoen euro te betalen aan justitie.

Reageer op dit artikel